Perodua Aruz Baharu

2019 Perodua Aruz

Perodua Aruz membuat debut pelancaran rasmi hari ini, dan menandakan penyertaan pembuat kereta kebangsaan ke segmen SUV selepas Nautica dan Kembara. Pelanggan akan mendapat dua varian daripada tujuh tempat duduk untuk dipilih, dengan harga 1.5X yang berharga RM72,900, manakala 1.5 muka depan (AV) yang berjumlah RM77,900 – harga adalah di jalan tanpa insurans .

Hanya satu pilihan enjin yang tersedia untuk varian Aruz – unit petrol empat silinder 2NR-VE 1.5 liter semulajadi yang mengembangkan 101 hp pada 6,000 rpm dan 133 Nm tork pada 4,200 rpm.

Dilengkapi dengan Dual VVT-i dan Eco Idle (auto start-stop), Perodua mendakwa Enjin Cekap Tenaga Tenaga (EEV) mempunyai ekonomi bahan bakar sebanyak 15.6 km / l. Sekiranya enjinnya biasa, ia adalah yang sama yang anda juga dapati di Myvi dan Rush Toyota terkini.

Kotak gear automatik empat kelajuan adalah standard tanpa mengira variasi mana yang anda pilih, dengan memandu pergi ke roda belakang. Persediaan ini sama dengan apa yang akan anda dapatkan dengan Rush dan spec Daihatsu Terios Indonesia, yang Aruz berkongsi banyak persamaan dengan.

Di mana ia berbeza dari sepupunya adalah dari gaya, jelas di gril depan di mana Aruz mempunyai slat tambahan, dengan bar ketiga yang bertindak sebagai “sayap” tanda tangan kepada lencana Perodua. Bar krom juga menghubungkan lampu LED siang hari dalam lampu LED standard, yang lebih jelas dengan “garisan berganda” berbanding dengan orang-orang di Rush.

Apron yang lebih rendah juga adalah yang unik, kerana ia lebih banyak disediakan dalam penampilan berbanding Rush, yang membawa beberapa tambahan untuk rupa yang lebih lasak – 1.5 X mendapat “penyebar depan” hitam, sementara ia adalah badan berwarna pada 1.5 AV. Bergerak ke arah belakang, model Perodua mirip dengan Rush, dengan lampu belakang yang dipasang bersama-sama LED yang disertai dengan kepingan trim dua peringkat dalam warna hitam dan krom.

Di dalam, Aruz sangat berbeza daripada Rush kerana ia mendapat reka bentuk papan pemuka sendiri. Potongan-potongan perak membantu untuk merentasi tumpukan pusat, dan juga digunakan untuk menyerlahkan bentuk lubang udara. Anda juga akan melihat unit kepala infotainment tujuh inci milik Perodua dan kawalan untuk sistem penghawa dingin manual satu zon (dengan blower baris kedua) – kesesuaian standard pada kedua-dua varian.

Bagi keseluruhan senarai kit, kedua-dua varian datang sebagai standard dengan roda dua aloi 17-inci, masuk tanpa kunci dan memulakan, SmartTAG bersepadu, enam beg udara, ABS dengan EBD dan brek, VSC, mula membantu bukit, kawalan dan pengawal tempat duduk anak Isofix di tempat duduk kedua di luar.

1.5 AV secara semulajadi mendapat lebih banyak barangan, termasuk fungsi on-off automatik untuk lampu depan, lampu kabus depan, rel bumbung, pelapis kulit (kain pada 1.5 X), stereng kulit yang dibalut kulit dan tombol gear (urethane pada 1.5 X) , papan pemuka piano piano dan trim pintu dengan sorotan krom, kefungsian SmartLink untuk kepala unit dan rakaman video memandu bersepadu (DVR).

Perodua’s Advanced Safety Assist (ASA) 2.0 suite juga eksklusif untuk 1.5 AV, yang termasuk Amaran Pra-tabrakan, Braking Pra-tabrakan, Alert Berlepas Depan, Kawalan Misoperation Pedal.

Walaupun sistem ini serupa dengan apa yang akan anda dapatkan dengan Myvi, suite keselamatan aktif Aruz menambah pengesanan pejalan kaki (sehingga 50 km / j) dan meningkatkan kelajuan operasi Amaran Pra-Keretaran hingga 100 km / j dan Pra-Perlanggaran Braking hingga 80 km / j (dari 30 km / h) – ASA 2.0 adalah serupa dalam spec ke Sistem Pra-Perlanggaran Rush. Aruz telah disahkan dengan penarafan keselamatan ASEAN lima bintang yang bertaraf lima bintang.

Butiran-butiran yang lain? Aruz boleh dipesan dalam satu daripada lima warna – Granite Grey, Electric Blue, Glittering Silver, Ivory White (pepejal) dan Amazon Green – yang terakhir menjadi warna baru untuk Perodua. Waranti lima tahun / 150,000 mengiringi setiap pembelian.

Juga ditawarkan adalah pelbagai aksesori Gear Up untuk – pakej Utiliti termasuk pendail pintu, dulang bagasi dan tikar gegelung untuk RM450, iaitu RM50 lebih murah daripada jika item dibeli secara berasingan.

Dapatkan Kereta Sewa Anda Dengan Klik Link Di Bawah :

Kereta Sewa , Sewa Kereta , Kereta Sewa Murah , Sewa Kereta Murah , Kereta Sewa KL , Sewa Kereta KL , Kereta Sewa Di Kl , Sewa Kereta Di Kl , Kereta Sewa Murah KL , Sewa Kereta Murah Kl , Kereta Sewa Murah di Kl , Sewa Kereta Murah Di Kl , Kereta Sewa Kl Murah , Sewa Kereta Kl Murah