Penipuan Kereta Sewa

Trik penyewaan kenderaan yang paling luar biasa dan laku keras dan cara mengekalkan kunci bukan cara buruk dari mereka

Sewa Kereta Murah

Sebilangan orang takut ditingkatkan beberapa pertemuan yang memuaskan ketika mereka menggunakan kenderaan. Gabungan sewa telah terkenal kerana yakin dengan caj dan cara berfikir yang sedia ada. Cari cara untuk menganggap kereta sewa kl kenderaan tanpa melanggar amalan cerdik.

1) Tipu muslihat kerosakan baru

Tepat ketika anda mengembalikan kenderaan pilihan anda, pakatan sewa dapat memastikan bahawa beberapa tipu muslihat pada kenderaan itu tidak ada sebelum penyewaan anda dan anda harus membayar untuk memperbaiki kerosakan tersebut.

Petua untuk menjaga cara-cara OK yang asas dari celaka pada kecerdasan baru

Tepat ketika anda mendapatkan kenderaan anda, kakitangan pakatan sewa akan mengalami ‘struktur pendaftaran’ dengan anda. Struktur ini mengingatkan nota-nota untuk kerosakan yang berlaku pada kenderaan sebelum permulaan sewaan anda. Sebelum memandu pergi, perhatikan bahawa tidak ada lagi kerosakan pada kenderaan yang terlepas dari apa yang tertulis dalam struktur itu.

Ambil gambar kenderaan semasa anda mendapatkannya, lebih-lebih lagi apabila anda membawanya kembali. Sekiranya anda tidak berada dalam banjir ketika melepaskannya, ketahuilah bahawa ketua persatuan sewa akan melihat-lihat kenderaan dan mendapatkan salinan ‘struktur pendaftaran’ yang akan mereka selesaikan.

Sekiranya sesuatu berlaku pada kenderaan semasa anda memilikinya, laporkan bila anda boleh jadi ada rekodnya.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Menginsuranskan sewa kereta kl anda dan Ambil dan turun.

2) Trik dengan rancangan bahan bakar

Tepat ketika anda menempah kenderaan sewa anda, strategi akan berjalan dengan pendekatan bahan bakar tertentu. Sebagai contoh, yang paling penting yang dilihat ialah gergaji adalah ‘Penuh hingga Penuh’, yang menunjukkan anda melepaskan tangki sebelum anda mengambil kenderaan kembali. Yang lain ialah ‘Full to Empty’, yang menghasut anda membayar tangki bahan bakar di kaunter dan boleh memasang semula kenderaan anda sebagai kosong seperti yang anda suka.

Tepat ketika anda muncul untuk mendapatkan kenderaan anda, kakitangan kaunter sewaan mungkin menawarkan cetak biru bahan bakar lain kepada anda. Sekiranya anda memegang kenderaan anda di tempat, anda akan ditawarkan cara bahan bakar tertentu untuk menangani siasatan.

Petua untuk mengekalkan cara yang tidak terlalu buruk dari pendekatan bahan bakar yang salah arah

Prosedur bahan bakar masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangannya, namun sebagai pilihan terakhir, Full to Full adalah strategi yang masuk akal. Jadi jika anda memilikinya, mungkin tidak ada sedikit ruang bernafas untuk mendorongnya.

Sekiranya anda menyiapkan laman web, periksa garis besar bahan bakar kenderaan anda sebelum anda sampai ke kaunter. Dengan cara itu anda akan pasti sama ada ia sesuai untuk anda

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Apakah pendekatan bahan bakar?

3) Trik dengan had jarak tempuh

Beberapa rancangan penyewaan kenderaan berjalan dengan jarak tempuh yang terhad. Had mungkin ditunjukkan sebagai perubahan mil / kilometer bergantung atau per perjalanan. Sekiranya pendekatan anda mempunyai had jarak tempuh, anda perlu membayar kos tambahan untuk setiap batu atau kilometer yang anda hadkan melebihi had tersebut.

Petua untuk mengekalkan cara-cara baik utama dari batasan had jarak tempuh

Tidak dapat disangkal lagi, tanpa menghiraukan semuanya bergantung pada sejauh mana harapan anda untuk memandu. Mengatur jarak tempuh yang luar biasa apabila semua yang dikatakan dilakukan semakin meningkat di puncak, sementara koordinat jarak tempuh yang terhad dapat terus-menerus menjadi sederhana, tanpa menghiraukan cara hadnya serendah 15 batu untuk bergantung pada kenderaan ekspres.

Sekiranya anda menggunakan kenderaan untuk beberapa perjalanan, misalnya, pergi dari terminal udara ke hotel anda, atau anda mengunjungi sebuah pulau kecil, rancangan permainan dengan jarak tempuh yang terhad mungkin sesuai untuk anda.

Sekiranya anda memerlukan sedikit peluang, atau belum menghabiskan masa, jarak tempuh tanpa henti bukan jika dan bukan merupakan pilihan lain.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Adakah kenderaan pilihan saya mempunyai had jarak tempuh?

4) Jaminan tambahan yang laku keras

Memastikan kenderaan sewa anda boleh membingungkan. Sekiranya semuanya gagal, rancangan permainan yang anda pilih akan berjalan dengan penyebaran bos sebagai standard. Penegasan tambahan tidak diragukan lagi tidak mustahak, ini adalah pilihan anda sama ada anda mendapatkannya. (Untuk mencari lebih banyak, lihat Apa cara terbaik untuk menangani penyeliaan memastikan kenderaan sewa anda?)

Gabungan sewa akan menawarkan penyebaran atau keselamatan pengecualian tambahan kepada anda. Ia akan menjimatkan wang, dan tidak diperlukan. Terpulang pada anda sama ada anda mendapatkannya atau tidak. Sebagai contoh:

Pengabaian Kerosakan Super Perlanggaran (SCDW)

Setiap pakatan sewa menjual pelbagai Super Collision Damage Waiver yang menakjubkan. Ini sebahagian besarnya meliputi bahagian kenderaan yang keselamatan kerosakan penting, misalnya, roda atau cermin. Sekiranya anda membeli SCDW, anda mungkin akan diserahkan kepada bounty minit yang tidak dapat dinafikan atau mempunyai pilihan untuk meninggalkan kedai keselamatan yang rendah hati di kaunter, atau tidak ada kedai keselamatan sama sekali.

Jaminan klinikal

Penyewaan kenderaan standard merebak dengan alasan rawatan klinikal selepas satu peristiwa. Gabungan sewa mungkin menawarkan anda sijil untuk menangani kos ini.