Kereta Sewa Vs Kereta Kongsi

Pejabat penyewaan kenderaan adalah gabungan yang menyewa kenderaan untuk jangka masa yang singkat, sebahagian besarnya bermula dari beberapa jam ke segmen besar dalam sebulan. Ini adalah bahagian penting dari waktu yang dibuat dengan pelbagai persekitaran kerja kejiranan (yang memberi penghargaan kepada pelanggan untuk memulihkan kenderaan ke kawasan pengganti), dan diatur secara asas dekat dengan terminal udara atau kawasan bandar yang disertakan dan dinaik taraf secara rutin oleh halaman yang memungkinkan di web tempahan.

kereta sewa shah alam

Hubungan sewa kenderaan pada tahap penting melayani individu yang memerlukan kenderaan singkat, misalnya, individu yang tidak memastikan kenderaan sendiri, pelayaran yang berada jauh, atau pemilik kenderaan yang cedera atau tergencet yang membayangkan imbuhan tetap atau keselamatan. Gabungan penyewaan kenderaan juga dapat memenuhi keperluan industri yang bergerak sendiri, dengan menyewa van atau trak, dan di pasar yang tegas, pelbagai jenis kenderaan, misalnya, basikal atau basikal mungkin akan maju.

Berhampiran dengan penyewaan utama kenderaan, sebahagian besar gabungan sewa kenderaan selain menawarkan perkara tambahan, misalnya, perlindungan, dalam kerangka kursus struktur masterminding umum (GPS), rancangan permainan teater, telefon, WiFi serba boleh dan tempat duduk keselamatan remaja.

Metodologi

Gabungan sewa kenderaan berfungsi dengan membeli atau menyewa kenderaan kuasa maritim yang pelbagai dan menyewakannya kepada pelanggan mereka dengan perbelanjaan. Pasukan penyewaan dapat disaring dalam beberapa cara yang berbeza – mereka memang boleh (ini dikenali sebagai ‘kenderaan kebetulan’ dengan mempertimbangkan bagaimana ketua penyewa kenderaan menghadapi ujian tentang berapa banyak kenderaan yang akan dijual ketika diusir) dari persatuan), mereka boleh disewa, atau mereka dapat dijamin di bawah program pembelian semula yang dijamin yang diatur sebenarnya melalui lengan yang berkaitan dengan pembuat atau pencipta wang (ini dikenali sebagai ‘kenderaan beli semula’ dengan mempertimbangkan cara pengeluar mengikuti kos khusus yang belum pernah terjadi sebelumnya merancang dan membeli semula untuk memenuhi jangka masa yang digambarkan).

Di Malaysia, pendaftaran kenderaan sewa dapat dipastikan dengan menggunakan inisial atau pembantu baru, yang dapat memperluas penjualan kembali melalui penjual atau pedagang luar. Di Malaysia, diharapkan dapat melihat hubungan sewa dengan vendor kenderaan terpakai mereka sendiri di mana stok bekas sewa ditawarkan terus kepada semua orang. Sudah tentu, kesepakatan sekali-sekala digunakan di Amerika Syarikat dan dengan berlakunya tahap elektronik, kenderaan sewaan telah menjual kenderaan secara pintar terus kepada peniaga kenderaan baru dan terpakai dengan melewati saluran tutup.

Jenis kenderaan

Sebilangan besar tempat kerja penyewaan kenderaan menawarkan tahap ukuran kenderaan yang sesuai dengan pelbagai jenis rancangan berkaitan dengan tunai dan keperluan ruang dan ada juga yang menawarkan kenderaan yang tegas agar sesuai dengan daerahnya, misalnya, barang tukar, model terkenal, kenderaan silang / elektrik, atau SUV dan van pelancong . Di terminal udara asas atau di sistem bandar yang lebih terkenal, beberapa persekitaran kerja penyewaan kenderaan autonomi menawarkan kenderaan berkualiti untuk disewa. Beberapa gabungan tertentu menawarkan kenderaan yang lebih tersusun dengan perbelanjaan yang dikurangkan.

Perkongsian kereta yang dikongsi

Perkongsian kereta yang dikongsi (tidak dinamakan perkongsian kereta individu dan individu dan penyewaan kenderaan yang tersebar) adalah strategi di mana pemilik kenderaan yang ada menjadikan kenderaan mereka terbuka untuk orang lain untuk disewa untuk jangka masa yang singkat.

Idea

Diteruskan pada sharing car adalah sejenis kemajuan yang tersendiri atau penggunaan sistem yang disusun, sebagai bahagian ekonomi perkongsian. Metodologi ini sesuai dengan kelab kenderaan standard, misalnya, Streetcar atau Zipcar (kira-kira pada tahun 2000), namun menggantikan armada khas dengan kekuatan maritim ‘maya’ termasuk kenderaan daripada berkongsi pemilik. Dengan perkongsian kereta bersama, pemilik kenderaan yang berminat dapat mengenakan perbelanjaan untuk menyewa kenderaan mereka ketika mereka tidak menggunakannya (kenderaan dipandu hanya 8% persen dari waktu dengan mempertimbangkan semuanya).

Berkongsi penghuni dapat memperoleh kesempatan untuk menutup dan menyelaraskan kenderaan dan membayar hanya untuk waktu yang mereka gunakan. Pada tahun 2011, sebuah persatuan penerokaan Amerika Frost dan Sullivan menetapkan bahawa penghuni Getaround biasa menjimatkan lebih dari $ 1,800 dengan pasti dengan menggunakan bantuan perkongsian kenderaan untuk memastikan kenderaan untuk jarak tempuh yang serupa. Pada tahun 2014, Jawatankuasa Rumah Kecil Amerika Syarikat menyatakan bahawa “pembeli membayar lebih sedikit daripada apa yang mereka inginkan tanpa persatuan, dan vendor menang lebih banyak – – jika pada dasarnya kerana mereka dari semasa ke semasa tidak akan mempunyai pilihan untuk menubuhkan persatuan mereka yang dapat diakses untuk dibeli kepada masyarakat umum tanpa tahap biasa. “

Hubungan di dalam wilayah ini menyaring orang (dua pemilik dan pemegang pajakan) dan menawarkan tahap tertentu, untuk sebahagian besar bercakap sebagai laman web dan aplikasi bermanfaat, yang menyertai perhimpunan sosial ini, menguruskan kursus tindakan sewaan dan mengumpulkan bungkusan.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa shah alam ? Hubungi 019 967 1127 untuk dapatkan kereta sewa shah alam anda. Mereka merupakan salah satu syarikat yang menawarkan perkhidmatan kereta sewa di shah alam.